17:27 / 04.04.2022.

Autor: Sanja Najvirt/Regionalni dnevnik/HRT/IMS/V.G.

Požega: Više od 14 milijuna kuna za novu zgradu Zavoda za hitnu medicinu

Zavod za hitnu medicinu

Zavod za hitnu medicinu

Foto: HTV / HRT

Više od 14 milijuna kuna uloženo je u izgradnju i opremanje nove zgrade Zavoda za hitnu medicinu Požeško-slavonske županije. Stari skučeni prostor zamijenit će suvremeno opremljen centar izvanbolničke hitne medicine s vanjskim prostorom za smještaj vozila hitne pomoći. Rok za završetak izgradnje je 3 godine. 

- U ovoj godini predviđena je izgradnja do krova, nekih 4 milijuna kuna će biti utrošeno, s ovim objektom naša 62 djelatnika će se preseliti na novu lokaciju, bit ćemo dio objedinjenog hitnog prijema i što je najvažnije bit ćemo puno dostupniji i brži, rekao je Fabijan Barišić, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Požeško-slavonske županije.

- Posebno je važno da su smješteni pokraj objedinjenog hitnog bolničkog prijema zato što je tu odmah daleko bolja mogućnost kvalitetnijeg zbrinjavanja pacijenata i u edukacijskom smislu je to bolje, dakle prati se pacijent od samog početka pa do smještaja do kraja, rekla je Maja Grba Bujević, ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu.

Više pogledajte u prilogu Sanje Najvirt:


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!