Poziv korisnicima privremenog smještaja radi sufinanciranja troškova režija

03.03.2023.

20:28

Autor: Hina/HRT/V.G.

Petrinja

Petrinja

Foto: Nikola Cutuk / Pixsell

Korisnici privremenog smještaja na potresom pogođenom području, kojima se odlukom Vlade sufinanciraju režijski troškovi stanovanja, trebaju se obratiti Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine kako bi ostvarili to pravo, priopćeno je u petak iz ministarstva.

Vlada je na sjednici u četvrtak donijela odluku o sufinanciranju troškova režija za privremeno stambeno zbrinute osoba čije su nekretnine stradale u potresima na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije, Zagrebačke, Sisačko-moslavačke i Karlovačke županije.

Sufinanciranje u iznosu od 100 do najviše 160 eura mjesečno, ovisno o broju članova kućanstva, odnosi se na privremeno stambeno zbrinute korisnike mobilnih stambenih jedinica (kontejneri i kontejnerska naselja) te osobe zbrinute temeljem odluke Vlade o financiranju najamnine za stambeno zbrinjavanje.

Za jednog člana kućanstva sufinancira se u iznosu od 100 eura mjesečno, za dva člana od 120 eura, za tri u iznosu od 140 eura mjesečno, a za četiri i više člana kućanstva u iznosu od 160 eura mjesečno.

Troškovi režija za stanovanje će se od 1. ožujka sufinancirati i osobama koje su zbrinute temeljem odluke Vlade o financiranju najamnine za stambeno zbrinjavanje.

Pozivaju se svi korisnici (podnositelji zahtjeva) kojima je rješenjem utvrđeno pravo na financiranje najamnina i kojima se trenutno financira najamnina u zamjenskim stanovima da u najkraćem mogućem roku dostave podatke potrebne za dopunu rješenja u svrhu ostvarivanja prava na sufinanciranja troškova režija, i to: ime i prezime, OIB i osobni IBAN, i to na e-mail: financiranje.najamnine@mpgi.hr, ili na adresu pisarnice Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, Zagreb, Republike Austrije 20, i to osobno ili putem pošte. Korisnicima koji su trenutno smješteni u mobilne stambene jedinice (kontejnere) pravo na sufinanciranje režija utvrdit će se u pojedinačnim rješenjima o privremenom stambenom zbrinjavanju prema modelima stambenog zbrinjavanja, navodi se, među ostalim, u priopćenju Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Kako je priopćeno, na području zagrebačkog i petrinjskog potresa ukupno se nalazi 2.419 mobilnih stambenih jedinica u kojima je smješteno 6.258 korisnika odnosno 2.400 obitelji.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!