Poziv za prijavu kandidata za mlade hrvatske izaslanike pri UN-u

20.07.2022.

15:21

Autor: Hina/HRT

UN

UN

Foto: Osugi / Shutterstock

Središnji državni ured za demografiju i mlade objavio je u srijedu Javni poziv za prijavu kandidata za izbor dva hrvatska mlada izaslanika pri organizaciji Ujedinjenih naroda.

Cilj je tog poziva da se aktivni i perspektivni mladi građani Hrvatske uključe u rad Opće skupštine UN-a.


Traže se dva izaslanika, jedan aktivni i jedan zamjenik, na rok od dvije godine, a koji će svojim idejama predstavljati interese mladih Hrvatske te kroz suradnju s kolegama iz drugih zemalja sudjelovati u donošenju odluka i političkih rješenja o pitanjima značajnima za mlade.


Kandidati moraju imati između 18-29 godina, biti hrvatski državljani, izvrsno poznavati engleski jezik, imati visoko razvijene komunikacijske vještine, biti samostalni u radu, poznavati zakonodavni okvir u području mladih, imati iskustvo rada u udrugama mladih i za mlade, poznavati rad Opće skupštine UN-a.


Javni poziv sa svim pojedinostima potrebnim za prijavu objavljen je na mrežnoj stranici Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. Rok za prijave traje 30 dana.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!