14:32 / 17.11.2020.

Autor: M.M./Hina

Pozivni centar Ministarstva zdravstva zaprimio više od 1200 poziva

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U prvih nekoliko dana rada pozivnog centra Ministarstva zdravstva primljeno je više od 1200 poziva pacijenata koji trebaju termine za dijagnostičke ili kontrolne preglede.
U prvih nekoliko dana rada pozivnog centra Ministarstva zdravstva primljeno je više od 1200 poziva pacijenata koji trebaju termine za dijagnostičke ili kontrolne preglede, medicinske zahvate i druge zdravstvene usluge, izvijestilo je Ministarstvo.

➡️ Sve o koronavirusu 

- Ovoliki broj poziv i reakcije pacijenata pokazuju da je uspostavljanje pozivnog centra bilo nužno za pružanje pravodobnih i potpunih informacija kada i gdje pacijenti mogu dobiti potrebne termine, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš.

Pozivni centar nastavlja s radom, a od početka tjedna pojačan je broj osoba koje primaju pozive pacijenata te ih prosljeđuju koordinatorima u svim zdravstvenim ustanovama.

Najveći broj poziva, više od 92 posto, odnosi se na bolesnike Kliničke bolnice Dubrava koji su imali dogovorene termine prije nego što je KB Dubrava postao primarni intenzivističko-respiratorni centar. Svim tim pacijentima bit će osigurani termini za preglede i zahvate, potvrdili su ravnatelji svih bolnica u Zagrebu na jučerašnjem sastanku s Berošem.

Svi ravnatelji bolnica izvijestili su ministra da su povećali kapacitete u svojim ustanovama za pacijente iz KB-a Dubrava, a Gradski ured za zdravstvo osposobljava dodatne polikliničke ambulante u domovima zdravlja Grada Zagreba. Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) povećao je prioritetne liste za naručivanje pacijenata, a riješen je i problem preuzimanja posebno skupih lijekova.

- Sastanak potvrđuje da je naš zdravstveni sustav i u ovim okolnostima sposoban učinkovito odgovarati potrebama pacijenata. Zahvalan sam svima na brzim reakcijama i poduzetim aktivnostima kako bismo bili na usluzi ne samo bolesnicima pozitivnim na COVID-19 nego i svim drugim pacijentima, posebno onima s težim dijagnozama, poput onkoloških, rekao je Beroš.

Sastanku s ministrom nazočili su ravnatelj KB-a Dubrava Ivica Lukšić, ravnatelj KBC-a Zagreb Ante Ćorušić, ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice Mario Zovak, ravnatelj KB-a Merkur Mario Starešinić, ravnatelj KB-a Sveti Duh Mladen Bušić, ravnatelj HZZO-a Lucijan Vukelić te pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Grada Zagreba Vjekoslav Jeleč.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!