Poznata psihijatrica iz Virovitice napadnuta nožem u svojoj ordinaciji

28.01.2023.

20:55

Autor: T.V./Dnevnik/HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: . / Shutterstock.com

Poznata psihijatrica iz Virovitice Elvira Koić poslijepodne je napadnuta nožem u svojoj ordinaciji. Napala ju je 37-godišnja pacijentica. Liječnica je teško ozlijeđena. Prevezena je u virovitičku opću bolnicu, no izvan je životne opasnosti. Policija je uhitila napadačicu i pokrenula istragu.

- Danas oko 17.15 u Virovitici došlo je do napada nožem od strane 37-godišnjakinje koja je nanijela ozlijede psihijatrici. Policijski su djelatnici uz uporabu sredstava prisile uhitili napadačicu i daljnje provođenje kriminalističkog istraživanja je u tijeku, rekla je Andrea Petrović, glasnogovornica PU virovitičko-podravske.

- Doktorica je primljena s višestrukim ubodnim ranama, zbrinuta je u objedinjenom hitnom prijemu Opće bolnice Virovitica. Stabilno je. Trenutno se nalazi na operativnom zahvatu i izvan je životne opasnosti. Prema razgovoru s liječnicima iz hitnog bolničkog prijema radi se o više ozljeda po cijelom tijelu, rekao je Dinko Blažević, ravnatelj Opće bolnice Virovitica.

Koić je velik dio karijere posvetila radu s hrvatskim braniteljima oboljelima od PTSP-a.

Aktivna je članica različitih stručnih društava i organizacija civilnog društva. Voditeljica je Hrvatske udruge za prevenciju suicida. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!