PPD: Grmoja iznosi neistine

16.08.2023.

15:28

Autor: T.V./HRT/Hina

PPD: Petrokemija nije platila penale za nepreuzeti plin

PPD: Petrokemija nije platila penale za nepreuzeti plin

Foto: Davor Puklavec / Pixsell

Prvo plinarsko društvo (PPD) u srijedu je priopćilo kako nije točno da mu je Petrokemija platila penale zbog nepreuzimanja plina kako je danas ustvrdio saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja te da ih je PPD otpisao, a Petrokemija platila manji dio troška zbog nepreuzimanja plina.

- Nije istina da je Petrokemija PPD-u platila penale, jer penali po tom konkretnom ugovoru iznose 61,5 milijuna eura i PPD ih je otpisao. Petrokemija je platila tek manji dio troška nastalog nepreuzimanjem ugovorene količine plina, kažu u PPD-u i ocjenjuju da "Grmoja iznosi neistine kako bi privukao pažnju medija".

Dodaju da PPD nikada nije bio većinski vlasnik Petrokemije niti je PPD donio odluku o zaustavljanju proizvodnje Petrokemije.

Ističu kako je kupoprodajni ugovor potpisan pola godine prije početka plinske krize i eskalacije cijena plina koja je, kako navode, bila razlog zaustavljanju proizvodnje u Petrokemiji.

Dodaju da naknadu za neispunjenje ugovornih obveza standardno sadrže svi kupoprodajni plinski ugovori, a ima ih i PPD sa svojim dobavljačima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!