17:22 / 11.03.2019.

Autor: HRT

Pranić kaže da je Žalac već odavno trebala dati ostavku

-

-

Foto: - / -

Kako izaći iz začaranog kruga neefikasnosti i gomilanja državnog aparata, kakva nam je lokalna samouprava i kako bi trebala izgledati decentralizacija.
Kako izaći iz začaranog kruga neefikasnosti i gomilanja državnog aparata, kakva nam je lokalna samouprava i kako bi trebala izgledati decentralizacija, imamo li previše općina i jesu li financijski održive. U emisiji "Oporbeni zarez" govorio je predsjednik Nezavisne liste mladih Ante Pranić.

- Oporba uvjerena da je riječ o igrokazu Plenkovića i Žalac
- Žalac tri godine vozila bez valjane vozačke, Plenković ostavku ne prihvaća


- Ovo što se dogodilo ministrici Žalac, moglo se dogoditi svakom čovjeku, ali što se tiče ministrice, rekao sam već prije, kada se izglasavao proračun, ona je morala dati ostavku, odnosno, trebali smo ukinuti njeno ministarstvo i pripojiti ga ministarstvu financija, rekao je Pranić komentirajući pitanje podnošenja ostavke, a nakon što je utvrđeno da je ministrica sudjelovala u prometnoj nesreći i da je vozila bez valjane vozačke dozvole.

Kako je rekao, izbore u Lici je gledao sa zanimanjem i što se tiče izbornih rezultata, HDZ je 2017. imao oko 14 000 glasova u odnosu na danas, kada ih je dobio 7600.

- Mislim da se tu neće ništa značajno promijeniti. Trebaju doći novi ljudi i treba doći do zaokreta, naglašava i dodaje kako Lika može biti dobitnik ovih izbora samo ako se izborna obećanja, koja su dana, zaista i realiziraju.

- Kako stvari uvijek stoje, izborna obećanja se nikada ne realiziraju, istaknuo je.

Nezavisna lista mladih i Most surađuju na istoj platformi i surađuju od 2014.  Božo Petrov ne traži od njega da glasuje po stranačkoj stezi, nego prema savjesti.

Pranić ističe kako Nezavisna lista mladih u Vrgorcu stoji mnogo bolje i od HDZ-a i od SDP-a.

- Razlog tomu je to što nastojimo biti bolji i dosljedni te ostvariti ono što smo obećali sukladno programu i strategiji razvoja grada, rekao je.

Pranić se zalaže za bolju digitalizaciju javne uprave i upozorava kako je ona sada loša.

- Kada bi se digitalizirali javni procesi, naše bi se gospodarstvo ubrzalo i mogli bismo govoriti o boljem gospodarstvom rastu, a ne da smo osuđeni na ovaj rast koji imamo, ističe.

- Hrvatska nema politiku regionalnog razvoja, dapače, tu se luta, rekao je.

- Hrvatska bi trebala donijeti strategiju razvoja 2021-2027.godine, a još nemamo nikakve nacrte za to, govori i ističe kako Hrvatska mora imati porezni sustav koji će biti okrenut prema poduzetnicima.

- U Hrvatskoj postoji proces urbanizacije o kojem se malo govori. Sva naša ruralna područja imaju dva procesa iseljavanja. Jedan je u velike gradove, a drugi iseljavanje izvan granica zemlje, rekao je.

Pranić naglašava kako su održiva radna mjesta jedina mogućnost demografske obnove.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!