12:22 / 06.06.2020.

Autor: Dijana Kovaček/Dnevnik/IMS/HRT

"Pravda za švicarski franak - do konačne pobjede"

-

-

Foto: - / -

Građanska inicijativa "Pravda za švicarski franak - do konačne pobjede" organizirala je javno okupljanje ispred Vrhovnog suda.
Građanska inicijativa "Pravda za švicarski franak - do konačne pobjede" organizirala je javno okupljanje ispred Vrhovnog suda. Nezadovoljni su odlukom tog suda o nedavnom oglednom postupku za švicarski franak, ali i neujednačenom sudskom praksom.

Prosvjednici su nezadovoljni zato što je nedavna odluka Vrhovnog suda unijela pravnu nedoumicu u svakodnevnu sudsku praksu.

Događa se da se dva gotovo istovjetna slučaja na jednom sudu rješavaju u korist dužnika, a na drugom u korist banaka, tako da su dužnici u situaciji da ne znaju što napraviti i da li da se opterete velikim sudskim troškovima.

Oni govore kako naši sudovi ne poštuju odluke europskih sudova, iako bismo mi kao članica EU-a to trebali.

Prosvjednici govore kako su sudovi spori i inertni te da su dugogodišnjim odugovlačenjem doveli do ruba egzistencije tisuće obitelji.

Ovaj su prosvjed došli poduprijeti predstavnici Živog zida.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!