15:53 / 09.04.2018.

Autor: M.M./HRT

Pravo na senzor

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Akcijom "Za život s manje boli" većina dijabetičkih udruga od HZZO-a traži da uvede Libru čitač za bezbolno kontinuirano mjerenje glukoze.

Akcijom Za život s manje boli većina dijabetičkih udruga od HZZO-a traži da uvede Libru čitač za bezbolno kontinuirano mjerenje glukoze.

Zbog financijskih razloga senzor ne mogu dobiti svi, već će pravo na senzor imati samo djeca do 18 godina i trudnice, a ne i dio pacijenata na inzulinskoj terapiji, kojih je oko 30.000.

I dok stručno povjerenstvo raspravlja o kriterijima, iz HZZO-a poručuju.

Procedura stavljanja novih pomagala na liste HZZO-a je u tijeku i dok postupak traje, ne možemo komentirati njegov tijek niti predviđati kakvo će mišljenje povjerenstvo donijeti. Nakon mišljenja povjerenstva konačnu odluku donosi Upravno vijeće HZZO-a, stoji u priopćenju.

Član povjerenstva za ortopedska pomagala bio je i Davor Bučević, no izbačen je.

Inidkativno je da sam i ja kao osoba s dijebetesom od sedam članova povjerenstva kao i profesor Car koji je dijabetolog zamijenjeni drugim članovima povjerenstva, rekao je Bučević, koji ipak vjeruje u dobru i stručnu odluku.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!