08:51 / 17.07.2019.

Autor: M.Š./HRT

"Pravu istinu znaju Plenković, Jandroković i Bačić"

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Dok se čekaju konačna rješenja vezano uz rekonstrukciju Vlade, dva ministra već su je napustila. Svi se pitaju tko je sljedeći i tko će ih zamijeniti.
Dok se čekaju konačna rješenja vezano uz rekonstrukciju Vlade, dva ministra već su je napustila. Svi se pitaju tko je sljedeći i tko će ih zamijeniti.

Rejting HDZ-a je u padu pa oporbene stranke politički profitiraju na cijeloj situaciji.

U Studiju 4 u srijedu ujutro gostovao je politički komentator s portala Hrvatska danas, Neven Pavelić.

Na početku je govorio o ostavci Gorana Marića i načinu na koji je to učinio.

- S obzirom na to kako su izgledale prijašnje dvije ostavke (Dalić i Kuščević op. a.), ovo definitivno nije u dogovoru s premijerom. Premijer je tada s njima izašao pred javnost. Kod Marića je to više bilo demonstrativno pokazivanje nezadovoljstva. Vlada se komunikacijski nije baš snašla. Možemo očekivati i daljnje probleme. Kako govore neslužbene informacije, u HDZ-u se još uvijek ne zna o čemu se radi oko te rekonstrukcije. Svi govore da jedino Plenković zna što će se dogoditi, a mnogi su bili iznenađeni i odlukom o novom ministru uprave (Ivan Malenica op. a.).

Pavelić dodaje da bi rekonstrukcija mogla biti poprilično široka, a uteg su mu svi ministri za koje će oporba zatražiti izglasavanje o nepovjerenju.

- On bi trebao još smijeniti Marka Pavića, spominje se Milan Kujundžić, za kojim također nitko neće plakati. Spominje se i Tolušić, za kojim bi mogle biti neke suze. Tu je i ministrica Gabrijela Žalac, za kojom bi isto moglo biti suza. Govori se da bi se mogla odmetnuti i četiri zastupnika s područja Vukovarsko-srijemske županije, ali je Stevo Culej to opovrgnuo. Ima puno šumova i spinova te sve informacije moramo uzeti s rezervom. Vjerojatno jedinu pravu istinu znaju Andrej Plenković, Gordan Jandroković te Branko Bačić - i nitko više.

Pavelić dodaje da "zbog lošeg rada ili nerada" odlaze Kujundžić i Pavić, a da dvoje ostalih ministara odlaze "jer je jednome u dvorište upao Mercedes, a drugome vrijedna pečenjara".

- To su u principu glavni razlozi zašto bi se Plenković mogao odlučiti da ih makne i minorizira štetu.

Cijeli razgovor pogledajte u nastavku.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!