17:16 / 08.01.2019.

Autor: HRT

Prebjezi pred Povjerenstvom za odlučivanje o sukobu interesa

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa razmatra i slučajeve saborskih zastupnika Mladena Madjera i Marije Puh.
Prebjezi u politički tabor Milana Bandića našli su se i na meti Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa koje razmatra slučajeve saborskih zastupnika Mladena Madjera i Marije Puh.

Prema medijskim tvrdnjama Madjeru je zbog dogovora saborske suradnje s Bandićem kćer zaposlena u gradskoj upravi, dok je Mariji Puh brat zaposlen u ZET-u.

Predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Nataša Novaković Hini je potvrdila da je nakon predmeta Marije Puh, pokrenutog u listopadu prošle godine, Povjerenstvo otvorilo i predmet Madjer i to po službenoj dužnosti temeljem novinskih članaka o zapošljavanju kćeri. Nakon što je Madjerov slučaj pokrenut po službenoj dužnosti danas je Povjerenstvu protiv njega došla i jedna prijava koja je pripojena predmetu.

Novaković je kazala da bi slučaj Marije Puh mogao biti okončan već za mjesec ili dva ovisno o tome kada Povjerenstvu pristignu zatraženi dokumenti, dok o odluci u Madjerovu slučaju nije mogla nagađati.

Prebjezima u Bandićev saborski, ali i klub u Gradskoj skupštini nedavno su se počeli baviti Uskok i policija. Uskok je prošlog tjedna potvrdio da provodi izvide o Madjerovu "transferu" na koje je ukazao predsjednik HSS-a Krešo Beljak koji je najprije dao iskaz u Uskoku, a potom i na policiji, kao i HSS-ov Željko Lenart.

Na Uskoku je jučer, nakon medijskih napisa da mu je nuđeno tri milijuna kuna, ispitan SDP-ov gradski vijećnik Zvane Brumnić, a izvidi se, prema neslužbenim inforacijama, vode i protiv Ilije Ćorića koji je izbačen iz HSS-a nakon što je u gradskoj skupštini podržao Bandićev proračun.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!