Pred nama je još jedan toplinski val

10.08.2021.

11:04

Autor: T.V./HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Igor Kralj / PIXSELL

Pred nama je još jedan toplinski val - peti ovog ljeta. Prema najavama meteorologa u nekim se dijelovima zemlje osvježenje ne očekuje sve do nedjelje - blagdana Velike Gospe.

Stručnjaci DHMZ-a za srijedu su za Jadran objavili narančasto upozorenje, a za četvrtak čak crveno - najvećeg stupnja - jer će najviša dnevna temperatura zraka biti oko 35 °C, a zamjetnog osvježenja neće biti ni tijekom noći i jutra.


- Dakle vruće, mnogima sparno. Pri tome treba upozoriti pogotovu one koji su na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije da je i dalje na snazi upozorenje na toplinski val koji može utjecati na zdravlje i to ne samo drugog stupnja, već će biti i trećeg stupnja u četvrtak, dakle vrućina koja baš i nije uobičajena. Pripazimo se jer to za neke može biti i pogubno. Naravno, valja upozoriti i one nemarne koji u automobilima ostavljaju djecu i životinje - da će idući dani, pogotovo na suncu, biti prilično neugodni, upozorava Zoran Vakula, meteorolog HRT-a.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!