16:26 / 05.01.2018.

Autor: HRT

Predrag Matić uoči Predsjedništva SDP-a: Trebalo bi nam 6 mj. team-buildinga

Erik Fabijanić, foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Erik Fabijanić, foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Uoči sjednice Predsjedništva stranke njegov član i saborski zastupnik Predrag Matić kazao je da SDP-u treba šest mjeseci intenzivnog team-buildinga.
Predsjedništvo SDP-a sastalo se danas u središnjici, na Iblerovom trgu u Zagrebu. Osim aktualne političke situacije, Predsjedništvo je raspravljalo i o svome rejtingu koji je u prosincu iznosio 18,9%, ali nije bilo riječi o ovotjednim kritikama Miranda Mrsića. 

Većina članova Predsjedništva nije došla danas na sjednicu. Uoči sjednice Predsjedništva stranke njegov član i saborski zastupnik Predrag Matić kazao je da SDP-u treba šest mjeseci intenzivnog team-buildinga.

SDP bi idući petak i subotu u Ogulinu trebao održati svojevrsni team-buliding, odnosno sastanak članova proširenog Predsjedništva stranke i saborskog Kluba zastupnika. Matić je potvrdio svoj dolazak.

Nakon sastanka Predsjedništva doznaje se da je predsjednik stranke rekao kako nema razloga da se druženje ne pomakne za jedan dan odnosno, na 13. i 14. siječnja (subota i nedjelja).

Orsat Miljenić napisao je na twitteru: Na SDP-ov sastanak u Ogulinu ne dolazim samo zato jer sam s obitelji na skijanju kao i svake godine u doba zimskih praznika. Žao mi je što sastanak nije organiziran u neko drugo doba, kao što sam i predložio, jer bih svakako prisustvovao. Nadam se da će kolege odraditi dobar posao.Predsjednik Glavnog odbora Erik Fabijanić uoči sjednice je kazao kako smatra da rejting nije toliko alarmantan koliko se želi prikazati u medijima te smatra da će stvari biti puno bolje kada završe unutarstranački izbori i izrada novog statuta i programa stranke. Nije to toliko alarmantno kao što se želi prikazati, no to ne znači da se ne trebamo zamisliti nad onim što se zbiva, rekao je.

Upitan o odgovornosti vodstva stranke za takav rejting, pa tako i predsjednika SDP-a Davora Bernardića, kazao je kako su odgovorni svi, ovisno o razini odlučivanja.

Novinari su Fabijanića pitali i kako gleda na kritičke istupe SDP-ovog saborskog zastupnika Miranda Mrsića na račun čelnika SDP-a, a on kaže kako se Glavni odbor o tome itekako očitovao. A druga je stvar koliko se želi dati težina određenim, po meni, ne baš relevantnim izvorima informacija, dodao je.

Fabijanić je ponovio da je očekivao stagnaciju rejtinga s obzirom na unutarstranačke izbore i pisanje novog programa. I postoji živa polemika u medijima koja sigurno, ovisno se o tome kako se komunicira, ne pridonosi rejtingu, pa na primjer ni takvi istupi kao Miranda Mrsića. Kad završi ustroj i izrada programa vidjet će se da će stvari biti puno bolje, ocijenio je. 
-

-

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!