11:41 / 14.06.2018.

Autor: M.M./HRT

Predsjednica demantirala tvrdnje da se zauzela za ograničavanje slobode kretanja

-

-

Foto: - / -

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović demantirala je tvrdnje prema kojima se u jučerašnjem govoru zauzela za ograničavanje slobode kretanja i zatvaranje granica.
Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović iz Bruxellesa je poslala oštre poruke i demantirala tvrdnje prema kojima se u jučerašnjem govoru zauzela za ograničavanje slobode kretanja i zatvaranje granica.

Apsolutno odbacujem bilo kakve tvrdnje koje se javljaju jučer i danas u Hrvatskoj da sam rekla da treba zatvoriti slobodu kretanja ljudi ili da treba zatvoriti hrvatske granice. To je netočno, to su zlonamjerne interpretacije koje iz konteksta izvlače sve moje izjave koje sam jučer rekla i koje su usmjerene iz nekih krugova da se zaustavi sve ono što smo počeli kad smo počeli razgovarati o demografiji i odgovornosti struktura vlasti za demografsku sliku. Nije problem u ljudima koji odlaze, problem je u političkim strukturama, u neodgovornim političarima koji niječu realnost, a sada izvrću moje vlastite riječi, kako bi s tih trendova i svoje odgovornosti, nečinjenja, nedonošenja odluka i nepraćenja procesa okrenuli javno mišljenje na raspravu o nečemu što je apsolutno netočno.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!