13:03 / 22.02.2019.

Autor: HRT

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović potpisala pomilovanje za Huanita Luksetića

-

-

Foto: - / -

Luksetić je osuđen na dvogodišnju zatvorsku kaznu zbog marihuane koju je uzgajao kako bi ublažio simptome multiple skleroze.
Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović potpisala je pomilovanje za Huanita Luksetića. On je osuđen na dvogodišnju zatvorsku kaznu zbog marihuane koju je uzgajao kako bi ublažio simptome multiple skleroze. 

Predsjednica je izjavila za Hrvatski radio da je prijepodne potpisala pomilovanje Luksetića.

- Poslali smo svu dokumentaciju Ministarstvu pravosuđa koje treba izvijestiti gospodina Luksetića, odnosno njegova pravnog zastupnika o tom pomilovanju. Moram vam reći da iskreno, kao čovjek, osjećam se jako dobro. Ovu ovlast predsjednice Republike mogu iskoristiti u trenucima kada je u pitanju život nečiji i zdravstveno stanje, kazala je predsjednica.  

Cijeli intervju s predsjednicom Republike u okviru emisije "S predsjednicom izvan protokola" možete pratiti u 15.30 na Prvom programu Hrvatskog radija, Četvrtom programu HTV-a, internetskoj stranici HRT-a www.hrt.hr i putem usluge HRTi. 

Predsjednica je potkraj siječnja kazala da ne može automatski pomilovati gospodina Luksetića, već da on ili njegov pravni zastupnik moraju podnijeti molbu za pomilovanje preko Ministarstva pravosuđa, koje dostavlja izvješće predsjednici Republike Hrvatske. 

Drugostupanjski sud potvrdio je osuđujuću presudu Općinskog suda u Rijeci Huanitu Luksetiću na dvije godine zatvora za ilegalnu proizvodnju marihuane radi prodaje iako je Luksetić, koji boluje od multiple skleroze, u svojoj obrani tvrdio da je marihuanu uzgajao zbog proizvodnje kanabisova ulja koje ublažava simptome njegove bolesti. Predmet je na drugom stupnju prebačen na Županijski sud u Osijeku gdje je donesena drugostupanjska potvrđujuća presuda.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!