18:10 / 18.03.2019.

Autor: D.M./HRT

Predsjednica komentirala situaciju u Srbiji

-

-

Foto: - / -

"To su unutarnja pitanja u Srbiji, u koja se ne želim mješati. Međutim, ono što ne želim vidjeti jest destabilizacija cijelog prostora. Nije ovo neko idealno vrijeme za prostor jugoistoka Europe", poručila je.
Srbijanska policija objavila je da je privela ukupno 18 prosvjednika koji su upali u zgradu RTS-a u subotu navečer te da su pritom ozlijeđena šestorica policajaca. Prosvjednici su zatražili da se uhićeni - među kojima su i srednjoškolci - puste. I predsjednik Aleksandar Vučić zatražio je da se žalbe prihvate, osim onima koji su počinili najteža kaznena djela.

Situaciju u Srbiji komentirala je i hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

- To su unutarnja pitanja u Srbiji, u koja se ne želim mješati. Međutim, ono što ne želim vidjeti jest destabilizacija cijelog prostora. Destabilizacija same Srbije bi svakako utjecala i na destabiliziranje drugih država. Kao što vidimo, postoje prosvjedi i u drugim državama u okruženju. Dakle, nije ovo neko idealno vrijeme za prostor jugositoka Europe. Mislim da treabmo biti vrlo, vrlo oprezni, poručila je Kolinda Grabar-Kitarović.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!