Predsjednica o Jasenovcu: Svima je u interesu da se prestane s manipulacijama

04.05.2018.

21:15

Autor: D.P./HRT

default error photo
Novinari su predsjednicu u Čakovcu zamolili za komentar kritika koje su joj upućene nakon što je poduprla prijedlog osnivanja međunarodne komisije za utvrđivanje istine o Jasenovcu.
Novinari su predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović u Čakovcu zamolili za komentar kritika koje su joj bile upućene nakon što je poduprla prijedlog osnivanja međunarodne komisije za utvrđivanje istine o Jasenovcu.

Kazala je kako joj "nije jasna ta kritika jer ne zna kome ne odgovara istina, jer istina odgovara apsolutno svima". "Ne znam zašto bi to na bilo koji način nijekalo antifašizam i činjenicu da je to jedan od uporišta Ustava. Svima je u interesu da se prestane s manipulacijama oko prošlosti jer je to jedini način da možemo zatvoriti to poglavlje prošlosti i okrenuti se budućnosti", poručila je Predsjednica i dodala kako je riječ o prijedlogu kojeg su uputile civilne udruge i pojedinci, a ona ga je podržala.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!