17:30 / 17.07.2019.

Autor: M.B./HRT

Predsjednica o promjenama u Vladi, migrantima i Vukovaru

-

-

Foto: - / -

Predsjednica Republike, tijekom posjeta otoku Krku, komentirala je niz aktualnih tema - od rekonstrukcije Vlade do migrantske krize.
Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović na otoku Krku komentirala je niz aktualnih tema - od rekonstrukcije Vlade do migrantske krize. Smatra da se institucije koje prema Ustavu treba štititi - nisu destabilizirane. Očekuje da će premijer što prije donijeti odluku.

- Kadrovska križaljka Vlade gotova

- Očekujem da će se rekonstrukcija dogoditi što je moguće prije, da će predsjednik Vlade svoje prijedloge poslati Hrvatskom saboru što je moguće prije jer Hrvatska nema vremena za gubljenje. U ovom trenutku, kada smo postigli najviši rast BDP-a u Europi i kada se pokazuju pozitivni makroekonomski trendovi koji se moraju početi prelijevati na račune građana, ne možemo dopustiti da Vlada ne funkcionira, da je posvećena unutarkoalicijskim razgovorima o rekonstrukciji umjesto na provedbu ključnih projekata i reformi, kazala je.

 

Osvrnula se predsjednica i na kako keže reinterpretaciju, izvlačenje iz konteksta i loš prijevod njezinih izjava vezanih za zaštitu hrvatskih granica od ilegalnih migracija.

- Ono što su napravili uopće ne da nije ni blizu profesionalnosti nego je slično najgorim tabloidima u ovome svijetu. Dakle, uz to što je napravila švicarska televizija ništa neće promijeniti činjenicu da hrvatska policija radi, profesionalno, kazala je.

Sutra predsjednicu očekuje razgovor s gradonačelnikom Vukovara. Razgovarat će o stanju u tom gradu, ali i o odluci Ustavnog suda o uporabi srpskog jezika i ćirilice. NIje željela komentirati odluku Ustavnog suda, ali je poručila kako gradonačelnika Ivana Penavu i Vukovarce "ne smijemo ostaviti na cjedilu".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!