20:51 / 26.07.2018.

Autor: HRT

Predsjednica odlikovala generala Antu Rosu

Foto: ilustacija, Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: ilustacija, Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

General zbora Ante Rosi odlikovan je odličjem Reda kneza Trpimira s ogrlicom i Danicom za izniman doprinos neovisnosti, cjelovitosti i međunarodnom ugledu RH.
Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović uručila je umirovljenome generalu zbora Anti Rosi odličje Reda kneza Trpimira s ogrlicom i Danicom za izniman doprinos neovisnosti, cjelovitosti i međunarodnom ugledu Republike Hrvatske.

"Ovo odlikovanje je i priznanje prije svega Vama osobno, ali i svim pripadnicima Oružanih snaga Republike Hrvatske i HVO-a kojima ste zapovijedali u obrambenom Domovinskom ratu, a isto tako i za uspostavu mira i međusobnog povjerenja između Hrvatskog vijeća obrane i Armije BiH tijekom rata, rekla je predsjednica Grabar-Kitarović.

Također je istaknula da je general Roso bio među prvim promaknutim generalima Hrvatske vojske 1991. godine. "Za zasluge u Domovinskom ratu odlikovani ste s više odlikovanja, a ovo odlikovanje neka Vam bude dodatni poticaj za Vaš doprinos u jačanju međunarodnog ugleda Republike Hrvatske i ugleda pobjedničke Hrvatske vojske, rekla je hrvatska predsjednica u prigodnom govoru.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!