11:01 / 01.06.2018.

Autor: I.M./HRT

Predsjednica ponovno prozvala Vladu

-

-

Foto: - / -

Od danas do 4. lipnja predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović boravi u Osječko-baranjskoj županiji. Građani i čelnici lokalne samouprave upoznat će je s problemima, ali i gospodarskim pomacima na istoku Hrvatske.
Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u Osijeku je, gdje je privremeno premjestila svoj Ured, izrekla kritike na račun političkih elita te pozvala na zajedničke napore u rješavanju problema u hrvatskom društvu.

Mnogi građani osjećaju nepravdu jer sustav nije jednak prema svima, političke elite su se otuđile od naroda pa se čude da bujaju tzv. populističke opcije. No problem nisu te opcije, problem je što politika mora izaći iz zagrebačkih salona i osjetiti što narod želi. Hrvatski narod želi pristojan i normalan život, gdje neće razmišljati može li udržavati jedno ili dvoje djece, hoće li ga čekati ovrha ako ne plati račun za telefon, život u kojem će radnik imati pristojnu plaću, a poslodavac biti rasterećen državnih nameta. To su razlozi zbog kojih mladi odlaze iz države. Kada najbogatija regija ostaje bez ljudi, Slavonija, Baranja i Zapadni Srijem onda je to poziv na uzbunu, rekla je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Prozvala je Vladu da nije adekvatno odgovorila na demografsku krizu te istaknula kako je krajnji trenutak da se donesu konkretne mjere.Zato sam predložila sazivanje zajedničke sjednice. To je bila moja dužnost prema građanima. Izrazila je žaljenje što je Vlada odbila njezin prijedlog te najavila da će 11. lipnja predstaviti mjere koje je pripremila sa svojim savjetnicima.

Pohvalila je Mostovu inicijativu "Pokret ostanka".

Od danas do 4. lipnja predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović boravi u Osječko-baranjskoj županiji. Građani i čelnici lokalne samouprave upoznat će je s problemima, ali i gospodarskim pomacima na istoku Hrvatske.

Osječko-baranjska županija na 13. je mjestu prema indeksu razvijenosti, a s posljedicama rata i dugogodišnjim zanemarivanjem bori se iskorištavanjem europskih fondova. U tijeku je realizacija 1130 projekata vrijednih 760 milijuna eura.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!