17:50 / 23.02.2018.

Autor: S.M./HRT

Predsjednica primila predstavnike srbijanskih udruga nestalih

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Predsjednica je dala potporu u rješavanju ovog pitanja i kazala da je to prvenstveno humanitarno pitanje te vjeruje da će dijalog omogućiti jedan pozitivan iskorak.
Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović primila je u posjet predstavnike srbijanskih udruga nestalih slijedom dogovora za vrijeme susreta s predsjednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem.

Glavna tema susreta bilo je pitanje rješavanja sudbine osoba srpske narodnosti, nestalih na području Hrvatske tijekom Domovinskog rata. Izaslanstvo je izvijestilo predsjednicu o dosadašnjim aktivnostima i naporima u pronalasku i rasvjetljavanju sudbina nestalih.

Predsjednica je dala potporu u rješavanju ovog pitanja i kazala da je to prvenstveno humanitarno pitanje te vjeruje da će dijalog omogućiti jedan pozitivan iskorak. U razgovoru je naglašena nužnost suradnje svih uključenih  te izražena nada obje strane u napredak kako bi se privela kraju neizvjesnost obitelji.

Uz predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović na sastanku su bili predstavnici Ministarstva vanjskih i europskih poslova, Ministarstva hrvatskih branitelja i predstavnici sigurnosno-obavještajnih agencija Republike Hrvatske. Ondje je bila nazočna i veleposlanica Republike Srbije u Republici Hrvatskoj, Mira Nikolić.
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!