17:38 / 15.10.2019.

Autor: Vijesti/HTV1/IMS/HRT/

Predsjednica "Prljavcima" uručila Povelju Republike Hrvatske

-

-

Foto: - / -

Naglasila je da su odlikovanje zaslužili svojim iznimnim doprinosom u promicanju domoljublja, humanitarnog djelovanja te ugleda hrvatske rock-glazbe.
U povodu 40 godina glazbene karijere Prljavog kazališta, tom kultnom glazbenom sastavu, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović uručila je Povelju Republike Hrvatske. Naglasila je da su odlikovanje zaslužili svojim iznimnim doprinosom u promicanju domoljublja, humanitarnog djelovanja te ugleda hrvatske rock-glazbe.

- Kroz svoje pjesme niste se bojali dodirnuti i teške ožiljke naše prošlosti, kao i što ste uvijek bili kritični prema svakodnevici, socijalno angažirani prema humanitarnim problemima, a vaše humanitarno djelovanje dokazalo je kako niste humanitarci samo u stihovima, kazala je Kolinda Grabar-Kitarović. Istaknula je da je Prljavo kazalište stvaralo i izvodilo skladbe koje su ostale dio naših osobnih ljubavi i boli, proslava i tugovanja, a pjesma "Mojoj majci" se, kako je rekla, iz okvira tihog opraštanja prelila u gotovo nacionalnu budnicu.

U ime Prljavog kazališta na Povelji je zahvalio pjevač Mladen Bodalec, koji je istaknuo kako je to veliko priznanje te da ne zahvaljuje samo u ime benda, nego i u ime tisuću rockera koji, kako je rekao, traže svoje mjesto pod suncem, a nije im lako u konkurenciji s ozbiljnijim oblicima glazbe. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!