10:18 / 06.02.2019.

Autor: D.M./HRT

Predsjednica: Revizija Vatikanskih ugovora - opasan presedan

-

-

Foto: - / -

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović nazočila je tradicionalnom "Molitvenom doručku" u povodu devete godišnjice uspostave Sisačke biskupije.
Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović nazočila je tradicionalnom "Molitvenom doručku" u povodu devete godišnjice uspostave Sisačke biskupije.

"Ja nisam za reviziju Vatikanskih ugovora. To bi bio opasan presedan u međunarodnom pravu, osim ako obje strane nisu zaključile da bi trebalo napraviti reviziju zbog određenih praktičnih razloga", poručila je predsjednica u Sisku. Danas bi o Vatikanskim ugovorima trebao raspravljati Hrvatski sabor.

Neposredno prije početka Molitvenog doručka, Kolinda Grabar-Kitarović je rekla kako joj je zadovoljstvo sudjelovati u toj vjerskoj manifestaciji. Napomenula je kako će naglasak njezina izlaganja biti na ulozi žene u politici i crkvi budući da je i njoj osobno vjera "važna komponenta života i svojevrsni moralni kompas".Uz biskupa mons. Vladu Košića i njegove suradnike na Molitvenom doručku bili su tu kanonici, dekani, arhiđakoni, zatim saborski zastupnici župani, deset gradonačelnika, 27 načelnika općina i drugi.

- Sve naše teme dosad su bile vezane uz ulogu vjernika u politici. Imamo čast da naša razmišljanja ovaj put podijelimo i s našom predsjednicom. Riječ je o temema koje se tiču svih nas, na dobro našeg puka i svih vjernika naše biskupije. Svojom molitvom nastojimo u tome pomoći. Koristimo priliku da na temelju kršćanskog usmjerenja tražimo neka rješenja. Naša je predsjednica vjernica i drago nam je da imamo vjernike u politici, od kojih i očekujemo da se ponašaju kao vjernici kršćanskog morala i socijalnog nauka crkve, rekao je biskup Košić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!