16:06 / 10.10.2018.

Autor: HRT

Predsjednica u posjetu Novoj Gradiški i Slavonskom Brodu

Slavonski Brod (Foto: Ivica Galovic/PIXSELL)

Slavonski Brod (Foto: Ivica Galovic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Predsjednica je drugi dan boravka u Brodsko-posavskoj županiji počela u Novoj Gradiški i Slavonskom Brodu.
Predsjednica je drugi dan boravka u Brodsko-posavskoj županiji počela u Novoj Gradiški. Posjetila je tamošnju Opću bolnicu koja je odnedavno ponovno samostalna. Otvorila je Odjel za dijalizu u čiju je gradnju i opremanje uloženo dva i pol milijuna kuna.

Jedna osoba poginula u eksploziji u rafineriji u Bosanskom Brodu


Ravnatelj Opće bolnice Nova Gradiška dr. Josip Kolodziej rekao je da njima gravitira 35 pacijenata koji su do sada na dijalizu morali ići u Slavonski Brod. Dodao je da projekt izgradnje Odjela dijalize u novogradiškoj bolnici traje više od 25 godina. Najavio je početak energetske obnove novogradiške bolnice, u što će biti uloženo 20 milijuna kuna, a u tijeku su radovi na obnovi Odjela pedijatrije vrijedni dva i pol milijuna kuna.

Predsjednica je posjetila Srednju školu Matije Antuna Reljkovića u Novoj Gradiški gdje je bila na učeničkoj debati o tome treba li u nastavi rabiti tablete te na predstavljanju projekta "Škola za život", a obišla je i školski vrt. Obišla je i Osnovnu školu Mate Lovraka, gdje je s učenicima čitala odlomak iz knjige "Zaljubljen do ušiju" Mire Gavrana.

Prije polaska u Slavonski Brod Grabar-Kitarović posjetila je novogradišku tvrtku Clarum koja se bavi proizvodnjom proizvoda od tijesta. Iako je bio predviđen, zbog zgusnutog rasporeda izostao je posjet Eko-etno selu Stara Kapela.
I u Slavonskom Brodu predsjednica je posjetila Slavoniju drvnu industriju, jednu od najstarijih hrvatskih tvrtki drvne industrije.
Posebno oduševljenje izazvao je posjet tamošnjoj Srednjoj školi Matije Antuna Reljkovića. Mjesto je to izvrsnosti gdje se obrazuje za agro i poljoprivredna zanimanja.

Predsjednica je, ponukana teškom eksplozijom noćas u Bosanskom Brodu, obišla i mjesto na rijeci Savi gdje su zamijećene naftne mrlje.

Dan će završiti na krajnjem istoku Brodsko-posavske županije, u Sikirevcima i Vrpolju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!