14:26 / 18.02.2019.

Autor: P.F./M.Š./Hina/HRT

Predsjednica u privatnoj klinici, Mrsić je kritizirao

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Foto: - / -

Saborski zastupnik i predsjednik stranke Demokrati Mirando Mrsić kritizirao je u ponedjeljak na svome profilu na Facebooku predsjednicu Republike Kolindu Grabar-Kitarović.
Na pitanje novinara da komentira napise kako je bila na zdravstvenom pregledu te je li sve u redu i kako se osjeća, predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović odgovorila je da je sve u redu.

- Imala sam virozu poslije Nove godine. Bila sam na infuziji u bolnici u Vinogradskoj zato što sam morala ići u Tursku u državni posjet. Radim i godišnje preventivne preglede, kao što to zastupam u javnosti. Nažalost, imam genske predispozicije - od mojih četvero bake i djedova, troje je umrlo od karcinoma. Svake godine radim magnetsku rezonanciju dojki i unutarnjih organa, objasnila je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Mrsić kritizirao predsjednicu zbog pregleda u privatnoj ustanovi

Saborski zastupnik i predsjednik stranke Demokrati Mirando Mrsić kritizirao je u ponedjeljak na svome profilu na Facebooku predsjednicu Republike Kolindu Grabar-Kitarović jer je prošli tjedan obavila preventivan pregled u privatnoj klinici u Svetoj Nedelji umjesto u nekoj od javnih zdravstvenih ustanova.

Medijima je potvrđena informacija da je Grabar-Kitarović sredinom siječnja dva puta bila na infuziji u Kliničkom bolničkom centru Sestre milosrdnice, a prošloga petka obavila je preventivan pregled u privatnoj poliklinici u Svetoj Nedelji.

Komentirajući putem objave na Facebooku njezin pregled u privatnoj poliklinici, Mrsić se zapitao kakvu poruku predsjednica šalje građanima kada je, "umjesto neke od naših bolnica, za preventivni pregled izabrala privatnu polikliniku".

- Postavlja se pitanje zašto nije koristila usluge javnog zdravstva i tko je platio pregled, ali i zašto ne vjeruje javnim zdravstvenim ustanovama, ističe Mrsić.

- Prevencija je važna i premalo žena se odaziva na mamografiju. Tu je predsjednica Republike u pravu, ali je, umjesto neke od naših bolnica, za preventivni pregled izabrala privatnu polikliniku, kaže Mrsić.

Time je, smatra čelnik Demokrata, građanima poručila kako će se oni koji imaju novca ili važnu poziciju u društvu liječiti po privatnim klinikama, a ostali su osuđeni na beskonačne liste čekanja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!