18:13 / 03.10.2018.

Autor: HRT

Predsjednica zadovoljna obranom doktorata

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Nekoliko studenata iskoristilo je priliku za fotografiranje s predsjednicom.
Predsjednica Kolinda Grbar-Kitarović danas je na Fakultetu političkih znanosti branila doktorat.

Kada je izašla nakon izlaganja, bila je zadovoljna. 'Ja sam zadovoljna, mislim da je prošlo dobro, Naravno, trebate pitati i profesore. Moram reći da sam se doista detaljno pripremila, radila sam jako puno na tome, to je usko vezano i uz ono čime se bavim, a i usko vezano uz moj interes, a to je zaštita civila od masovnih zločina, dakle masovnih kršenja ljudskih prava, razvoj koncepta odgovornosti za zaštitu, njegova budućnost, budućnost njegove primjene, rekla je Grabar-Kitarović.

Hvala vam na interesu, ali ja sam ovdje ipak kao doktorandica, ne kao predsjednica i očekivala sam naravno, iste kriterije kao i za sve ostale doktorande. Drago mi je da sam odgovorila na sva pitanja, dosta sam radila na tome, nastavit ću raditi na tome jer je to tema u koju duboko vjerujem, to je tema koja je bitna i za Hrvatsku, i za međunarodnu zajednicu, dodala je.Poslijepodne, kada je tek došla na Fakultet, nekoliko studenata je iskoristilo  priliku za fotografiranje i razgovor s predsjednicom. Poželjeli su joj sreću.

Video: Marko Lukunic/PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!