Predsjednik Milanović na otvorenju ljetne pravne škole u Rijeci

25.07.2022.

13:59

Autor: M.M./Hina/HRT

Predsjednik Milanović na otvorenju ljetne pravne škole u Rijeci

Predsjednik Milanović na otvorenju ljetne pravne škole u Rijeci

Foto: Goran Kovacic / Pixsell

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović u ponedjeljak je otvorio osmo izdanje ELSA Ljetne pravne škole na temu Diplomacije i prava na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Rijeci, a studentima je poručio da najprije polože pravosudni ispit te zatim razmišljaju o mogućem odlasku u diplomaciju.

Sudionike ljetne škole iz desetak europskih zemalja pozdravili su predsjednica udruženja studenata prava ELSA Rijeka Iman Mrkić i prodekanica za znanost Pravnog fakulteta Ivana Kunda.

Predsjednik Milanović održao je na engleskom jeziku studentima uvodno predavanje na temu Diplomacije i prava, a nakon toga odgovarao na njihova pitanja. Istaknuo je da je svoju karijeru, nakon studija prava, započeo u diplomaciji. Uslijedio je ulazak u politiku, vodstvo političke stranke, obnašanje funkcije premijera te zaključno predsjednika države.

Naveo je da je kao premijer drugačije djelovao nego sad kao predsjednik. Sad sam više oslonjen na sebe, nisam član političke stranke, moram glasnije iznositi svoje stavove da bi ih se čulo, naglasio je Milanović.

Studentima prava poručio je da najprije polože pravosudni ispit te potom razmišljaju o mogućem odlasku u diplomaciju.

- Za pravnika je danas, više nego ikada prirodan put da ide prema pravosuđu i pravnoj profesiji. Ne vidim više toliko pravnika u diplomaciji, a opet diplomacije ne može bez prava, rekao je hrvatski predsjednik Zoran Milanović.

Europska udruga studenata prava (ELSA) najveća je europska, neprofitna i nepolitička udruga studenata prava i mladih pravnika. Osnovana je 1981. godine u Beču, a trenutno ima podružnice u 44 europske države te okuplja više od 50.000 individualnih članova na više od 260 pravnih fakulteta. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!