20:57 / 19.08.2021.

Autor: I.B./Hina

Predsjednik Milanović podupro inicijativu za pomoć afganistanskim novinarima

Zoran Milanović

Zoran Milanović

Foto: Edina Zuko / Pixsell

Predsjednik Republike Zoran Milanović podupro je inicijativu Hrvatskog novinarskog društva (HND) i Sindikata novinara Hrvatske (SNH) za pomoć afganistanskim novinarkama i novinarima kojima je život u neposrednoj opasnosti, priopćili su iz HND-a.

- Brojne zemlje članice već su se uključile u ovu inicijativu te izdavanjem žurnih viza pomažu spasiti desetke novinara i novinarki čiji su životi ugroženi, navodi se u objavi HND-a.

Predsjednik Milanović je pozvao nadležne hrvatske institucije da u suradnji s HND-om i SNH poduzmu potrebne radnje kako bi se pomoglo novinarima.

Iz HND-a su podsjetili kako su zajedno sa SNH uputili poziv Vladi da se aktivno uključi u organizaciju spašavanja afganistanskih novinara. "HND i SNH pridružili su se akciji Međunarodne federacije novinara i ostalih novinarskih udruga koje ovih dana organiziraju pomoć za evakuaciju i zbrinjavanje afganistanskih novinara i novinarki, te drugih medijskih djelatnika i djelatnica", navodi se u priopćenju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!