14:44 / 27.10.2020.

Autor: V.K./Hina

Predsjednik Milanović primio mlade istraživače Instituta Ruđer Bošković

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je mlade istraživače Instituta Ruđer Bošković i ravnatelja dr. sc. Davida Matthewa Smitha
Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je mlade istraživače Instituta Ruđer Bošković i ravnatelja dr. sc. Davida Matthewa Smitha u povodu objave rezultata njihova istraživanja kojim su otkrili nove spoznaje o ponašanju bakterijskih biofilmova.

➡️
Važno otkriće na Institutu "Ruđer Bošković": Bakterije su višestanični organizmi

U izaslanstvu IRB-a, uz ravnatelja Smitha, bili su voditelj istraživanja bakterijskih biofilmova dr. sc. Tomislav Domazet-Lošo, postdoktorand na Institutu Ruđer Bošković, dr. sc. Momir Futo te doktorandice na Institutu Ruđer Bošković Sara Koska i Nina Čorak, priopćeno je iz Ureda predsjednika.

Predsjednik Milanović pozvao je istraživače s IRB-a u povodu objave rezultata njihova istraživanja koje je otkrilo nove spoznaje o ponašanju bakterijskih biofilmova. Njihovo istraživanje pokazalo je kako su dosadašnje znanstvene spoznaje podcjenjivale složenost bakterija, a rezultati su objavljeni i u uglednom znanstvenom časopisu "Molecular Biology and Evolution".

Mladi znanstvenici s IRB-a, na čelu s Tomislavom Domazetom Lošom, upoznali su predsjednika s tijekom istraživanja i s važnošću rezultata do kojih su došli.

Na sastanku je bilo riječi i o cjelokupnom djelovanju Instituta, posebice o planovima ulaganja u nove objekte i novu, suvremenu opremu, a ravnatelj David Matthew Smith predsjedniku je predstavio planove Instituta.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!