Predsjednik Milanović razgovarao s članovima studentske Udruge Pravnik

10.10.2022.

13:57

Autor: I.Z./HRT/Hina

Predsjednik Milanović razgovarao s članovima studentske Udruge Pravnik

Predsjednik Milanović razgovarao s članovima studentske Udruge Pravnik

Foto: Marko Beljan / Ured predsjednika Republike Hrvatske

Predsjednik Republike Zoran Milanović razgovarao je danas sa studenticama i studentima, članovima Udruge Pravnik, uoči održavanja 14. Kongresa studenata prava koji će se, pod njegovim pokroviteljstvom, održati u Zagrebu od 12. do 14. listopada.

Među temama o kojima će se raspravljati na ovogodišnjem 14. Kongresu studenata prava, predstavnici Udruge izdvojili su ustavnost EU u pogledu teorije europske integracije, zelenu tranziciju i energetsku politiku EU, dugoročnu viziju napretka EU u pogledu klimatsko neutralnog plana te europsku (i)migracijsku politiku.

Kongres studenta prava dobitnik je Rektorove nagrade, Dekanove nagrade i Posebnog priznanja rektora Sveučilišta u Zagrebu.

Udruga Pravnik na Pravnom fakultetu u Zagrebu djeluje od 1967. i svojim je radom snažno pridonijela akademskom životu Pravnog fakulteta i Sveučilišta u Zagrebu, a jedan od najvažnijih projekata Udruge je upravo Kongres studenata prava.

Galerija
Predsjednik Milanović razgovarao s članovima studentske Udruge Pravnik, Foto: Marko Beljan/Ured predsjednika Republike Hrvatske
Predsjednik Milanović razgovarao s članovima studentske Udruge Pravnik, Foto: Marko Beljan/Ured predsjednika Republike Hrvatske Predsjednik Milanović razgovarao s članovima studentske Udruge Pravnik, Foto: Marko Beljan/Ured predsjednika Republike Hrvatske

Riječ je o višednevnoj studentskoj konferenciji gdje se određena pravna tema obrađuje na interdisciplinaran način. Kongres je namijenjen prije svega studentima prava, ne samo s Pravnog fakulteta u Zagrebu, već i ostalih pravnih fakulteta u zemlji.

Osim njih, na Kongresu sudjeluju i studenti drugih sastavnica Sveučilišta u Zagrebu, ali i studenti pravnih fakulteta iz susjednih zemalja, rečeno je na sastanku.

Na sastanku su bili predsjednica Udruge studentica Mihaela Slunjski te studentice i studenti, članovi udruge.

Uz Predsjednika Republike bili su savjetnica predsjednika Republike za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković i savjetnik predsjednika Republike za vanjsku i europsku politiku Neven Pelicarić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!