Predsjednik Milanović razgovarao s hrvatskim veleposlanicima i konzulima

26.08.2022.

14:41

Autor: M.Š./Hina/HRT

Milanović s veleposlanicima i konzulima

Milanović s veleposlanicima i konzulima

Foto: Ured predsjednika / HRT

Predsjednik Republike Zoran Milanović sastao se danas u Uredu predsjednika Republike s veleposlanicima, generalnim konzulima, konzulima i vojnim izaslanicima Republike Hrvatske koji su sudjelovali na godišnjoj konferenciji hrvatskih diplomata u Zagrebu.

Predsjednik Milanović razgovarao je s hrvatskim diplomatima o ključnim temama hrvatske vanjske politike, s posebnim naglaskom na odnos prema Bosni i Hercegovini i Srbiji, te o poziciji Hrvatske u aktualnoj krizi izazvanoj ruskom agresijom na Ukrajinu.

Govoreći o odnosima s Bosnom i Hercegovinom predsjednik Milanović je još jednom naglasio ključnu važnost Daytonskog sporazuma kao ugovora o podjeli vlasti i moći koji se mora poštovati.

- Hrvatski položaj je danas jači nego ikada, ali to moramo koristiti, a ne samo govoriti o tome. Hrvatska kao država ima jake instrumente na raspolaganju, tako se moramo i ponašati, poručio je predsjednik Milanović hrvatskim diplomatima.

Uz stotinjak hrvatskih veleposlanika, generalnih konzula, konzula i vojnih izaslanika, na sastanku su bili i predstavnici Ministarstva vanjskih i europskih poslova, te dužnosnici Ureda predsjednika Republike, izvijestili su. 


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!