Predsjednik Milanović razgovarao s izabranim predsjednikom Čilea Gabrielom Boricem

17:26 / 04.03.2022.

Autor: V.G/HRT

Zoran Milanović

Zoran Milanović

Foto: Robert Anic / PIXSELL

Predsjednik Republike Zoran Milanović razgovarao je danas telefonom s izabranim predsjednikom Čilea Gabrielom Boricem Fontom. Predsjednik Milanović još mu je jednom čestitao na pobjedi na predsjedničkim izborima u Čileu te je izrazio žaljenje što neće moći osobno sudjelovati na inauguraciji novog predsjednika Čilea, zakazanoj za 11. ožujka.

Predsjednik Milanović i izabrani predsjednik Boric razgovarali su o važnoj ulozi hrvatske zajednice u društvenom i političkom životu Čilea te su se složili kako zahvaljujući toj zajednici Hrvatsku i Čile vežu stoljetne bliske veze. Razmijenjena su i mišljenja o aktualnoj situaciji u svijetu, s posebnim naglaskom na kriznu situaciju u Europi.

Izabrani predsjednik Boric pozvao je predsjednika Milanovića u posjet Čileu, što je hrvatski predsjednik prihvatio. Dogovorili su se da će ostati u stalnom prijateljskom kontaktu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!