Predsjednik Milanović razgovarao s potpredsjednicom Vijetnama Võ Thị Ánh Xuân

10.10.2022.

15:36

Autor: HRT/V.G.

Milanović razgovarao s potpredsjednicom Vijetnama

Milanović razgovarao s potpredsjednicom Vijetnama

Foto: Marko Beljan / Ured predsjednika Republike Hrvatske

Predsjednik Republike Zoran Milanović sastao se s potpredsjednicom Socijalističke Republike Vijetnama Võ Thị Ánh Xuân, koja boravi u službenom posjetu Republici Hrvatskoj.

Na sastanku u Uredu Predsjednika Republike izraženo je zadovoljstvo bilateralnim odnosima dviju država te je istaknuto da postoji prostor za daljnje produbljenje suradnje. Bilo je riječi i o gospodarskim odnosima dviju država, između ostalog u kontekstu rastuće uloge Vijetnama u svjetskom gospodarstvu. Tijekom razgovora razmijenjena su mišljenja o aktualnim globalnim temama, uključujući veliku sigurnosnu krizu u Europi, koju je uzrokovala ruska agresija na Ukrajinu.

Potpredsjednica Vijetnama je prenijela poziv predsjednika svoje zemlje predsjedniku Milanoviću da službeno posjeti Vijetnam, što je prihvaćeno.

Uz potpredsjednicu Vijetnama Vo Thi Anh Xuan na sastanku su bili veleposlanica Socijalističke Republike Vijetnam u Republici Hrvatskoj Nguyén Thi Bích Tháo, zamjenik ministra vanjskih poslova Ha Kim Ngoc, zamjenik ministra industrije i trgovine Nguyen Sinh Nhat Tan, zamjenica ministra planiranja i investiranja Nguyen Thi Bich Ngoc, zamjenica predstojnika Ureda predsjednika Phan Thi Kim Oanh i savjetnik potpredsjednice Nguyen Dung Tien.

Uz predsjednika Milanovića bili su veleposlanik Republike Hrvatske u Vijetnamu dr. sc. Ivan Velimir Starčević, pročelnik Kabineta predsjednika Republike Bartol Šimunić, savjetnik Predsjednika Republike za vanjsku i europsku politiku Neven Pelicarić, posebni savjetnik Predsjednika Republike za ekonomiju izv. prof. dr. sc. Velibor Mačkić i tajnik Kabineta za vanjsku i europsku politiku Ivan Mutavdžić.

 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!