Predsjednik Milanović s predstavnicima Hrvata u Crnoj Gori

08.11.2021.

14:42

Autor: T.V./HRT/Hina

Zoran Milanović

Zoran Milanović

Foto: HTV / HRT

Predsjednik Republike Zoran Milanović razgovarao je u ponedjeljak u Uredu predsjednika s čelnikom Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore Zvonimirom Dekovićem i predsjednikom Hrvatske građanske inicijative Adrijanom Vuksanovićem o izazovima s kojima se suočavaju Hrvati u toj zemlji.

Deković i Vuksanović izvijestili su predsjednika Milanovića o aktualnim zbivanjima u Crnoj Gori s posebnim naglaskom na izazove s kojima se suočavaju Hrvati u toj zemlji, među ostalim, i zbog činjenice da nakon zadnjih parlamentarnih izbora nemaju predstavnika u Skupštini Crne Gore, priopćio je Ured predsjednika.

Predstavnici Hrvata u Crnoj Gori izvijestili su predsjednika Milanovića i o neriješenom imovinskopravnom statusu hrvatskoga Doma kulture u Donjoj Lastvi, pitanju koje se već dugi niz godina pokušava riješiti.

Predsjednik Milanović izrazio je razumijevanje za probleme s kojima se suočavaju Hrvati u Crnoj Gori, istaknuvši da Republika Hrvatska pridaje veliku važnost položaju Hrvata u toj zemlji te da će se nastaviti zalagati za promociju i zaštitu njihovih prava.

Tijekom sastanka bilo je riječi i o važnosti daljnjeg razvijanja prijateljskih odnosa dviju susjednih i savezničkih zemalja, a u čemu važnu ulogu ima i hrvatska manjina u Crnoj Gori.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!