Predsjednik Milanović sastao se s najvišim vojnim zapovjednicima

22.12.2022.

14:41

Autor: T.D./HRT/Hina

Predsjednik Milanović sastao se s najvišim vojnim zapovjednicima

Predsjednik Milanović sastao se s najvišim vojnim zapovjednicima

Foto: Ana Marija Katić / Ured predsjednika Republike Hrvatske

Predsjednik države i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske (OSRH) Zoran Milanović održao je u četvrtak redoviti godišnji sastanak s najvišim zapovjednicima i čelnicima ustrojbenih jedinica OSRH na kojem je potvrđena nužnost hitne nabave vojne opreme i sredstava.


Na sastanku održanom u Uredu predsjednika Republike, vojni zapovjednici izvijestili su predsjednika Milanovića o stanju u Oružanim snagama RH na kraju godine, kao i o potrebama Oružanih snaga RH koje treba osigurati kako bi vojska mogla uredno izvršavati svoju Ustavom propisanu zadaću, priopćeno je iz Ureda predsjednika RH.

U tom kontekstu potvrđena je nužnost hitne nabavke vojne opreme i ubojnih sredstava jer, kako se navodi, stanje u pojedinim segmentima dovodi u pitanje obrambenu sposobnost Oružanih snaga RH.

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH izvijestio je vojne zapovjednike kako je zatražio od Vlade RH i očekuje hitno postupanje i donošenje potrebnih odluka u cilju opremanje vojske i nabave nužno potrebnih sredstava. Isto tako, zahvalio je vojnim zapovjednicima, ali i svim pripadnicima Oružanih snaga RH, na predanom služenju i izvršavanju obveza koje se stavljaju pred njih, stoji u priopćenju.

Na sastanku s predsjednikom Milanovićem bili su načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj, zamjenik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH general-pukovnik Siniša Jurković, direktor Glavnog stožera OS RH general bojnik Ivica Olujić, zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general-pukovnik Boris Šerić, zapovjednik Hrvatske ratne mornarice kontraadmiral Ivo Raffaneli, zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva brigadni general Michael Križanec, zamjenik zapovjednika Hrvatskog vojnog učilišta Dr. Franjo Tuđman brigadni general Blaž Beretin i zapovjednik Zapovjedništva specijalnih snaga brigadir Ivan Miloš.

Uz Predsjednika Republike Hrvatske bili su predstojnik Ureda predsjednika Republike Hrvatske Orsat Miljenić, savjetnik Predsjednika Republike za obranu i nacionalnu sigurnost Dragan Lozančić i pročelnik Vojnog ureda Kabineta za obranu i nacionalnu sigurnost Ureda predsjednika Republike Hrvatske kontraadmiral Predrag Stipanović.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!