18:52 / 29.04.2020.

Autor: I.Z./Dnevnik/IMS/HRT

Predsjednik Republike organizirao prijam za vojne i policijske zapovjednike iz VRO „Bljesak"

-

-

Foto: - / -

Milanović je kazao da je ta operacija izvedena besprijekorno u vojno-operativnom i izvedbenom smislu.
U prigodi obilježavanja 25. obljetnice Vojno-redarstvene operacije "Bljesak" predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je vojne i policijske zapovjednike iz VRO "Bljesak". Uz vojne i policijske zapovjednike iz VRO „Bljesak“ prijamu su nazočili članovi Glavnog stožera Oružanih snaga RH na čelu s načelnikom admiralom Robertom Hranjom te predstavnici Ravnateljstva policije MUP-a.

U prigodnom obraćanju Predsjednik Republike kazao je: - Uskoro će dvadeset i pet godina kako je Hrvatska izvela svoju prvu veliku oslobađajuću akciju i prekinula svoju četverogodišnju agoniju rascijepanosti i podijeljenosti u teritorijalnom smislu, nemogućnosti normalnog funkcioniranja.

Dodao je da je ta operacija, oslonjena isključivo na vlastite snage, izvedena besprijekorno u vojno-operativnom i izvedbenom smislu, kao i u smislu poštivanja svih onih potrebnih i dobrih normi međunarodnog prava.

- To je bila po svemu vrhunska vojnička i policijska operacija, naglasio je.

- Dok sam Predsjednik Republike u vojsci će se napredovati redovno, dnevne politike neće biti, biti će sustava vrijednosti, a to su one vrijednosti na temelju kojih smo primljeni u NATO i kasnije u EU. To je zapadna demokracija koja ima razne tonove i boje, nije svaka ista, ali zajedničko svim tim državama s kojima dijelimo sigurnosne klauzule i članak Ugovora o uzajamnoj i sigurnosnoj pomoći u slučaju napada, jest da smo zemlja koja ima slobodne izbore, zemlja u kojoj se poštuju određeni kriteriji i ljudska prava, poručio je Predsjednik u svojem obraćanju.

- Hvala vam za ono što ste učinili za Hrvatsku, hvala na vašem djelatnom doprinosu, živjela Hrvatska, zaključio je Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske.

U ime pripadnika Hrvatske vojske sudionika vojno-redarstvene operacije "Bljesak" obratio se general zbora u mirovini Pavle Miljavac, a u ime pripadnika Ministarstva unutarnjih poslova sudionika Vojno-redarstvene operacije "Bljesak" gospodin Zdravko Janić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!