09:29 / 27.03.2021.

Autor: I.Z./HRT/Hina

Državni vrh čestitao blagdan Pesah

Državni vrh RH

Državni vrh RH

Foto: Davorin Visnjic/Josip Regovic/Nel Pavletic / PIXSELL

Predsjednik Vlade Andrej Plenković, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković i predsjednik Republike Zoran Milanović čestitali su građanima židovske vjeroispovijesti blagdana Pesah. 

U premijerovoj čestitki stoji: 

- Svim vjernicama i vjernicima židovske vjeroispovijesti od srca čestitam Pesah! Neka vam vrijeme Pashe bude sretno i veselo, ispunjeno mirom i blagostanjem, rekao  je.

- Veliki i najstariji blagdan, kojim se slavi izlazak iz egipatskog ropstva, podsjeća da je sloboda univerzalna vrijednost koju svi zajedno i beskompromisno dijelimo. Neka nas duh Pesaha uvijek iznova upućuje na još snažnije međusobno razumijevanje i uzajamno poštovanje, osobito u ovim vremenima izazova i kušnji, dodao je.

- U ime Vlade i osobno, želim da nadolazeće blagdanske dane provedete sa svojim obiteljima i najmilijima. Hag Pesah sameah, poručio je predsjednik Vlade Andrej Plenković. 


Predsjednik Sabora vjernicima židovske vjeroispovijesti čestitao Pesah

U povodu blagdana Pesaha predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je danas čestitku svim vjernicima židovske vjeroispovijesti u kojoj je zaželio da im taj blagdan donese obilje blagostanja i radosti u krugu obitelji i bližnjih u ovim izazovnim vremenima.

- U povodu jednog od najvećih židovskih blagdana Pesaha koji simbolizira izlazak židovskog naroda iz egipatskog ropstva i radost postignute slobode, svim vjernicima židovske vjeroispovijesti u Hrvatskoj upućujem srdačne čestitke uime Hrvatskoga sabora i osobno, poručio je Jandroković.

- Neka vam blagdan Pesaha, koji simbolizira uzvišene vrijednosti slobode, mira, vjere i hrabrosti i ima posebno značenje za židovski narod, donese obilje blagostanja i radosti u krugu obitelji i bližnjih u ovom izazovnom vremenu za sve nas. Hag Pesah sameah, stoji u čestitki predsjednika Hrvatskog sabora vjernicima židovske vjeroispovijesti.

Predsjednik Republike Zoran Milanović čestitao je blagdan Pesaha

Predsjednik RH Zoran Milanović čestitao je blagdan Pesaha sugrađanima židovske vjeroispovijesti te istaknuo kako taj blagdan nosi nadu u bolji život.

- U povodu blagdana Pesaha svim našim sugrađankama i sugrađanima židovske vjeroispovijesti upućujem iskrene čestitke. Blagdan Pesaha nosi nadu u bolji život, a ostvarenje slobode i mira najstarije su čovjekove potrebe i čežnje, ukorijenjene u tradiciji svih naprednih društava u povijesti. Želim Vam mirne i sretne blagdanske dane, napisao je Milanović u čestitki.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!