Predsjednik Statutarne komisije SDP-a Z.Bauer podnio ostavku

20:41 / 07.02.2019.

Autor: HRT

-

-

Foto: - / -

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić je, doznaje HTV, upražnjena mjesta u Statutarnoj komisiji, koje je prije šest mjeseci odlučivalo o suspenziji četvorice članova Predsjedništva, popunio sebi odanim ljudima.
Predsjednik SDP-a Davor Bernardić je, doznaje HTV, upražnjena mjesta u Statutarnoj komisiji, koje je prije šest mjeseci odlučivalo o suspenziji četvorice članova Predsjedništva, popunio sebi odanim ljudima. Upravo zbog toga predsjednik Statutarne komisije Zoran Bauer podnio je ostavku, no nije za medije želio govoriti o razlozima. 

- SDP: Suspenzije Grbina, Zmajlovića, Hajdaša Dončića i Babića 

Članovi Predsjedništva nisu pokrenuli raspravu o ukidanju suspenzije za članove Predsjedništva - Peđu Grbina, Sinišu Hajdaša Dončića, Mihaela Zmajlovića i Vedrana Babića.

Franko Vidović, član Predsjedništva SDP-a, kazao je da se na Predsjedništvu nije posebno raspravljalo o prijedlogu Kluba zastupnika da se skrati razdoblje suspenzije za četvoricu kolega. 

- Stranka je u ovom trenutku u kampanji za euroizbore i pozivam sve kolege da nam se pridruže kako bismo ostvarili što bolji rezultat, odgovorio je Vidović na pitanje novinara bi li ukidanjem suspenzija stranka pokazala jedinstvo, zajedništvo i inkluzivnost. Odbio se izjasniti kako bi glasao o ukidanju suspenzije kolegama da je jučer bio na sjednici Kluba.

- Ovog momenta nije vrijeme za takve rasprave, stranka je u kampanji i treba se posvetiti tome, a onda ćemo raspravljati i o suspenzijama. Svoje mišljenje o tome prvo ću izreći na tijelima stranke, kazao je.

Na pitanje o političkoj odgovornosti predsjednika Davora Bernardića, Vidović je kazao da se slaže da stranka ima određenih problema, ali da svaka stranka ima probleme i amplitude uspona i padova. "Vidjet ćemo, izbori će najbolje reći sve", poručio je Vidović.

Zlatko Komadina je pozvao na razgovor inicijatora prijedloga o ukidanju suspenzija Gordana Marasa i prozvao ga što je to učinio bez dogovora.

Ivo Jelušić, član Predsjedništva SDP-a, izjavio je uoči sjednice da prema njegovom mišljenju suspenzije treba skratiti. Nisam siguran da je dobar način i vrijeme kada je to predloženo, dodao je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!