12:09 / 29.11.2020.

Autor: HRT/Hina

Predsjednik udruge uhićen zbog kaznenog djela širenja i prenošenja zarazne bolesti

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Tijekom racije na području Trnja u udruzi u Koturaškoj ulici inspektori civilne zaštite utvrdili su kršenje odluka Stožera civilne zaštite u smislu prekoračenja radnog vremena i broja okupljenih.
Zagrebačka policija, inspektori i pripadnici Civilne zaštite proveli su raciju na Trnju sa subote na nedjelju te utvrdili kršenje epidemioloških mjera- radnog vremena i broja okupljenih u objektu u Koturaškoj te su priveli 40-godišnjaka.

Na području Trnja, u udruzi u Koturaškoj ulici tijekom racije, inspektori Civilne zaštite utvrdili su kršenje odluke Stožera Civilne zaštite - prekoračenje radnog vremena i okupljenih 24 osoba u objektu.

Državni inspektorat je izdao mjeru usmena zabrana obavljanja neregistrirane ugostiteljske djelatnosti u prostor, najkraće na 30 dana.

U službene prostorije na kriminalističko istraživanje je doveden 40-godišnji predsjednik udruge, koji je uhićen zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Širenja i prenošenja zarazne bolesti.

Ujedno, u prostoru objekta pronađene su dvije uzgojene sadnice droge marihuane te je obavljen očevid, a u svezi toga će se također provesti kriminalističko istraživanje po okončanju kojeg će biti podnijeta kaznena prijava protiv 40-godišnjaka.

Također, oduzet mu je plinski pištolj i dva komada patrona, mačeta, sablja, samostrel i preklopni nož. Zbog plinskog pištolja i patrona provest će se prekršajni postupak temeljem Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

U istom tom prostoru zatečene su i dvije ženske osobe, 25-godišnjakinja kod koje je pronađena manja količina marihuane i speeda te 42-godišnjakinja kod koje je pronađena drobilica s marihuanom i zbog toga će policijski službenici s Trnja provesti kriminalističko istraživanje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!