14:39 / 05.06.2021.

Autor: B.A./Hina/HRT

Predsjednik udruge uzeo za sebe 440.000 kuna od članarine

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Emica Elvedji / PIXSELL

Zagrebačka policija podnijela je kaznenu prijavu protiv 56-godišnjaka osumnjičenog da je s bankovnog računa udruge kojoj je bio predsjednik podizao gotovinu za vlastite potrebe te novac od članarina zadržavao za sebe, oštetivši udrugu za oko 440 tisuća kuna, priopćio je u subotu PUZ.

- Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke (PUZ) u koordinaciji s Općinskim državnim odvjetništvom u Čakovcu dovršili su kriminalističko istraživanje nad 56-godišnjakom zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo "Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju, priopćio je PUZ.


Sumnja se da je u razdoblju od 1. siječnja 2014. godine do 31. prosinca 2015. godine, kao predsjednik udruge iz Zagreba i osoba ovlaštena za raspolaganje sredstvima po bankovnim računima, s bankovnog računa udruge podigao gotovinu isplatama putem bankomata u ukupnom iznosu od 166.000 kuna, za koje ne postoji dokumentacija iz koje bi bilo vidljivo da je novac koristio za djelovanje udruge.


Također, sumnja se da u istom razdoblju nije u cijelosti obavio uplate pologa od članarina na poslovne račune udruge i to u iznosu od oko 274.000 kuna.


Takvim postupanjem sebi je pribavio protupravnu znatnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od ukupno oko 440.000 kuna za koji je iznos i oštetio udrugu.


Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!