08:51 / 28.08.2018.

Autor: HRT

Predsjednik Uprave Uljanika u priopćenju potvrdio ostavku

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Predsjednik Uprave Uljanika Gianni Rossanda dao je mandat na raspolaganje Nadzornom odboru društva. Informaciju o tome potvrdio je jučer za Hinu, a danas je poslao priopćenje.
Predsjednik Uprave Uljanika Gianni Rossanda dao je mandat na raspolaganje Nadzornom odboru društva. Informaciju o tome potvrdio je jučer za Hinu, a danas je poslao priopćenje. Osim Rossande, mandate na raspolaganje dalo je i svih 14 direktora Uljanik grupe.

Iako sam u proteklim tjednima iz odgovornosti prema Uljaniku u kojemu radim od studentskih dana javno najavio svoje povlačenje istog trenutka kada se izaberu novi NO i Nova uprava, nisam želio blokirati funkcioniranje ovog složenog sustava od kojeg svi radnici s pravom očekuju rješenje aktualnog problema, ali i dugoročno rješenje pitanja brodogradnje, navodi Rossanda među ostalim u svome priopćenju.

Pozvao je male i velike dioničare Uljanika da što je prije moguće odrede nova imena Nadzornog odbora kako bi se što hitnije mogla sazvati glavna skupština društva. Ističe da kao ovlaštena osoba smatra svojom obavezom što hitnije sazvati novu skupštinu društva koja se mora odrediti o daljnjem tijeku dokapitalizacije i izbora članova NO-a.

Rossanda napominje da se nažalost za skupštinu koja je sazvana za 31. kolovoza nije prijavio zakonom i statutom društva minimalno potreban broj dioničara. Još jedanput je pozvao sve dioničare da predlože imena za novi NO. Bez tog konkretnog prijedloga, o kojem će se kasnije raspravljati na samoj skupštini, nije moguće u dnevni red uvrstiti ovu važnu točku skupštine, poručio je.

Priopćenje u cijelosti o Rossandu, koji je dao mandat na raspolaganje, pročitajte ovdje:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!