Milanović: Nemam ništa za reći o koroni, svatko je svoju odluku donio

03.10.2021.

13:47

Autor: V.G./HRT

Zoran Milanović

Zoran Milanović

Foto: Ana Marija Katić / Ured predsjednika

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović sudjelovao je na središnjoj svečanosti manifestacije „Bela nedeja“ u Gradu Kastvu, kojoj je ujedno i pokrovitelj.

Predsjednik Milanović obratio se kratko prisutnima uz poruku kako na takvim manifestacijama “nema mjesta teškim i pretencioznim riječima i notama”. Podsjetio je kako je na “Beloj nedeji” bio prvi put 2008. godine i da je manifestacija tada izgledala dobro, a sada izgleda još bolje. Budući da “Bela nedeja” fešta vina, sve je pozvao da budu oprezni i “nemojte voziti nakon toga, naravno, to moram reći”.

Kratko se osvrnuo i na korona situaciju.

- Nemam ništa reći za koronavirus, svatko je donio svoju odluku, svatko živi za sebe, a opet živi u zajednici. Jako je dobro što smo danas opet ovdje, napomenuvši da je, iako je bilo puno zanosa i želje prije godinu dana, donesena razumna odluka da se fešta ne održi obzirom na tadašnju nepovoljnu epidemiološku situaciju.

- Sada uživajte i uživajmo u onome što ste stvorili i što uporno stvarate, a to se može kada se držiš onog gesla, koje je i meni u jednom trenutku mog života i rada u politici nešto značilo: Složimo se! Živjeli, završio je prigodni govor predsjednik Milanović.

Nakon obraćanja predsjednik Milanović je u društvu domaćina; gradonačelnika Kastva Mateja Mostarca, zamjenika gradonačelnika Deana Jurčića i predsjednice Gradskog vijeća Grada Kastva Mirela Smojver, obišao izlagače na sajmu.

Prva nedjelja u mjesecu listopadu duže od 600 godina čuva običaje Kastva i Kastavštine i slavi početak jeseni, mlado vino i bogatstvo običaja Primorsko-goranske županije.

Uz Predsjednika Republike bio je posebni savjetnik Predsjednika za ekonomiju Velibor Mačkić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!