13:09 / 07.10.2020.

Autor: I.D./Dnevnik/IMS/HRT

"Predsjedniku nisu u fokusu bila pitanja o ravnopravnosti spolova"

Foto: HRT

Foto: HRT

Foto: - / HRT

Smatram da predsjedniku vjerojatno u fokusu nisu bila pitanja jednakih mogućnosti i jednakih prava muškaraca i žena u društvu, kazala je Višnja Ljubičić.
Na sjednici Odbora za ravnopravnost spolova, pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić podnijela je izvješće o radu za prošlu godinu. Uoči sjednice komentirala je nedavni napad i prozivanja predsjednika Republike Zorana Milanovića.

- Smatram da predsjedniku vjerojatno u fokusu nisu bila pitanja jednakih mogućnosti i jednakih prava muškaraca i žena u društvu pa zbog toga sav napor koji je ulagala ova institucija i u zakonodavne okvire, a i u druge aktivnosti koje smo provodili kroz nacionalnu i lokalnu razinu mu nisu bile u fokusu. Vjerojatno su mu u fokusu bila neka druga pitanja, a zasigurno ne ustavno načelo ravnopravnosti spolova, kazala je Ljubičić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!