13:46 / 27.07.2021.

Autor: V.K./HRT/Hina

Predsjedništvo DP -a odlučuje o koracima nakon Škorine ostavke

Miroslav Škoro

Miroslav Škoro

Foto: Josip Regovic / PIXSELL

Nakon neopozive ostavke Miroslava Škore na mjesto predsjednika Domovinskog pokreta, stranka će u srijedu održati sjednicu Predsjedništva na kojoj će raspravljati o daljnjim koracima.

Na dnevnom redu sjednice biti će Statut i pravilnici stranke, te priprema unutarstranačkih izbora, kao i rasprava o ostavci Miroslava Škore, ali i o postupcima njegove sestre Vesne Vučemilović.

Tijela stranke odlučivat će o tome je li se Vučemilović ponijela u skladu sa Statutom stranke i je li naštetila ugledu stanke svojim javnim istupima.

Nakon što je Škoro podnio ostavku koja je iznenadila mnoge u DP-u, Vučemilović je ocijenila da se sjednica Predsjedništva stranke trebala održati isti dan kada je objavljena ostavka, te je zatražila ostavku zamjenika predsjednika DP-a Marija Radića, suosnivača stranke.

Dodatnu buru podigla je poruka koju je Vučemilović uputila PR savjetnici DP-a Mateji Jozeljić u kojoj joj prijeti da će joj "osobno zakrenuti vratom".

Na sjednicu Predsjedništva neće biti pozvan Škoro, ali ni Darijo Žepina koji je nakon Škore podnio ostavku na mjesto glavnog tajnika DP-a, a čiju dužnost je preuzeo Danijel Spajić kao vršitelj dužnosti.

Turbulencijama u DP svjedoči i to što je promijenjena brava na stranačkim prostorijama u Zagrebu pod obrazloženjem da ne znaju tko sve ima ključ.

Tko će biti novi predsjednik DP-a će odlučivati na jesen na unutarstranačkim izborima.

Kao razloge ostavke Škoro je naveo pritiske kojima je bio izvrgnut nakon lokalnih izbora i obiteljske razloge.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!