U sjedištu HDZ-a održana sjednica šireg predsjedništva

31.10.2022.

10:46

Autor: HRT/V.G.

Andrej Plenković

Andrej Plenković

Foto: Slavko Midzor / PIXSELL

Održana je sjednica šireg predsjedništva HDZ-a. Teme - raznolike - osvrnuli su se na prošlotjedno održavanje Krimske platforme te postignuti dogovor sa sindikatima. Član Predsjedništva Mario Kapulica poslije je dao izjavu za novinare rekavši da o promjeni izbornih jedinica na današnjoj sjednici nije bilo riječi, ali i da ih ti razgovori čekaju.

- Naravno da se neki razgovori vode, mi to pitanje nećemo sigurno politizirati niti svesti na uskogrudnu tematiku, kako nam mnogi predbacuju. Mi ćemo sjesti, poslušati što javnost kaže i nastojati donijeti odluku u interesu građana i države, rekao je Kapulica.

Naglasio je kako HDZ, prema svim anketama, u drugoj godini drugog mandata bolje stoji nego u istom periodu u prvom mandatu.

- Mi nemamo nikakve potrebe da prilagođavanjem izbornih jedinica sebi poboljšamo poziciju kod biračkog tijela, ona je čvrsta i stabilna, te će biti bolja kako će se izbori bližiti, dodao je.

- Vodit ćemo se kriterijima koji su bitni da bi građani na izborima mogli imati osjećaj jednakopravnosti i da njihov glas vrijedi u svakoj županiji isto.


 Jedno od pitanja za potpredsjednika HDZ-a Olega Butkovića bile su i cijene goriva.

- Vidjet ćemo, ne znam još ništa, imamo sastanak danas. Napravit ćemo kao uvijek do sada, rekao je Butković uoči sjednice.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!