13:36 / 09.01.2018.

Autor: HRT

Predsjedništvo HDZ-a za izbacivanje Tomaševića - ostaje župan

Foto: Ivica Galovic/ PIXSELL

Foto: Ivica Galovic/ PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Obećajem da ću još intenzivnije i s više želje, znanja i entuzijazma nastaviti raditi u budućem periodu što ću i dokazati, navodi Tomašević.
Požeško-slavonski župani Alojz Tomašević objavio je kako ostaje na mjestu župana, ali i da istupa iz HDZ-a. U međuvremenu je Predsjedništvo HDZ-a održalo telefonsku sjednicu i predložilo Visokom časnom sudu stranke izricanje stegovne mjere bezuvjetnog isključenja člana Središnjeg odbora HDZ-a Alojza Tomaševića. Ističu da je Tomašević odabrao krivi put na štetu županije i HDZ-a umjesto da je postupio moralno i politički odgovorno te odstupio s mjesta župana.

U priopćenju pak Tomašević navodi kako je u raznim medijima protiv njega iznesen niz netočnih informacija. Svjestan sam da je moja obiteljska situacija, u kojoj sam se našao, dovela do toga da je postala veliko opterećenje za mene i za HDZ. To je moja jedina stranka, koju sam zajedno stvarao, kao utemeljitelj, hrvatski dragovoljac i general hrvatske vojske, a na dužnosti župana, na kojoj se nalazim trenutačno provodio sam sve one aktivnosti za dobrobit domovine Hrvatske tako i moje Požeško-slavonske županije. Ne želeći biti nikakav uteg HDZ-u podnijet ću zahtjev svom temeljnom ogranku za istupanje iz stranke dok se ne završi sudski proces koji se vodi protiv mene, a s namjerom i željom povratka u moju jedinu stranku Hrvatsku demokratsku zajednicu, stoji u priopćenju Tomaševića.

Zahvaljujem stanovnicima Požeško-slavonske županije i svim glasačima koji su me izabrali na ovu časnu dužnost župana koju obnašam i koju ću obnašati u budućem periodu u vašem interesu, sve dok mi vi budete davali potporu. Obećajem da ću još intenzivnije i s više želje, znanja i entuzijazma nastaviti raditi u budućem periodu što ću i dokazati, stoji među ostalim u priopćenju.

Predsjedništvo i Nacionalno vijeće HDZ-a prošli tjedan je Tomaševiću dalo rok da do 15. siječnja, kada je iduća sjednica, podnese ostavku na mjesto župana. Vjerujem da će kao bivši branitelj, general HV-a i dva puta izabrani župan razumjeti situaciju u koju smo dovedeni zbog stvari na koje nismo imali nikakav utjecaj, istaknuo je tada Plenković. 

DORH je protiv župana Tomaševića podigao optužnicu zbog nasilja u obitelji i nanošenja ozljeda supruzi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!