18:16 / 26.07.2018.

Autor: D.M./HRT

Predsjedništvo SDP-a: Bauka mijenja Bernardić

-

-

Foto: - / -

Predsjedništvo SDP-a održalo je prvu sjednicu u krnjem sastavu. Odlučeno je da Klub zastupnika u Saboru, umjesto Arsena Bauka, vodi upravo Davor Bernardić.
Predsjedništvo SDP-a održalo je prvu sjednicu u krnjem sastavu, nakon što su suspendirana čak četiri člana iz pobunjeničkog tabora koji traži odlazak Davora Bernardića. Odlučeno je da Klub zastupnika u Saboru, umjesto Arsena Bauka, vodi upravo Davor Bernardić."Ovo je politička odluka Predsjedništva, a Klub provodi odluke Predsjedništva. Stav je da to bude predsjednik Stranke i to će biti prijedlog", rekao je Ivo Jelušić, član Predsjedništva SDP-a. Dodao je kako će se sve dogovoriti na zajedničkoj sjednici Predsjedništva stranke i Kluba koja će se održati prije jesenskog zasjedanja Sabora.

Bernardić: Neću podnijeti ostavku

Kazao je i kako Predsjedništvo nije donijelo nikakvu formalnu odluku i da SDP na europske izbore ide sam. "Pozvat ćemo niz drugih ljudi, pa i nestranačkih, onih koji su na lijevoj strani fronte, da nam u tom poslu pomognu", poručio je. 

-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!