17:42 / 04.11.2018.

Autor: Sunčica Findak/V.K./HRT

Predstavljamo Patrika - čudo od djeteta!

-

-

Foto: - / -

Patrik je sedmogodišnje čudo od djeteta, svjetski prvak u mentalnoj aritmetici. Naslov je nedavno osvojio u Moskvi.
Upoznat ćete sada Patrika, sedmogodišnje čudo od djeteta, svjetskog prvaka u mentalnoj aritmetici. Naslov je nedavno osvojio u Moskvi. Tjedan dana poslije uspjeha naših Vatrenih, i Patrik je s ponosom u Moskvi mahao hrvatskom zastavom. Ali na jednom drugom natjecanju - iz mentalne aritmetike.

Kao od šale u 5 minuta riješio je 70 zadataka - mentalno ili, jasnije, napamet i s pomoću računaljke - abaka. I ponio kući zlatnu medalju. „Bilo je jako lagano“, rekao je Patrik Čudić, prvak svijeta u mentalnoj aritmetici. A to lagano znači rješavati različite zadatke s dvoznamenkastim i troznamenkastim brojevima.

Imao je i pravi doček u razredu. „Dočekali smo Patrika onako kao što se dočekalo Vatrene“, rekla je Zlata Vučić Štancl, Patrikova učiteljica, OŠ Brezovica. Pomaže Patrik i prijateljima u matematici. Pitamo ga kako mu zahvale. Patrik kaže: „Ponekad me i zagrle.“

Mama Petra kaže kako su pratili Patrika i odlučili što je za njega najbolje- upravo taj program mentalnog i intelektualnog razvoja. „Sad već vidimo da postoji dar kod Patrika i za geografiju pa ćemo i tu naći neki program koji bi ga mogao usmjeriti“, rekla je Petra Petrović, Patrikova majka. Prije natjecanja Patrik riješi tisuće zadataka kod kuće, ali i s trenericom Zvjezdanom.

Sljedeće je svjetsko natjecanje u Meksiku. Pitamo Patrika, ide li? Realno i mudro odgovara:"Da ako prođem u Hrvatskoj na državnoj razini".

Treba učiti od njega. Iako malen, velik je i nije ga zvjezdana prašina učinila drugačijim.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!