Predstavljen Nacionalni plan zaštite i promicanja ljudskih prava

15.05.2023.

11:42

Autor: HRT/A.S.

Predstavljen Nacionalni plan zaštite i promicanja ljudskih prava

Predstavljen Nacionalni plan zaštite i promicanja ljudskih prava

Foto: HTV / HRT

Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina predstavio je Nacionalni plan zaštite i promicanja ljudskih prava i suzbijanja diskriminacije za razdoblje do 2027. s pratećim akcijskim planovima. Cilj je povezati sve sudionike koji će raditi na provođenju planova kako bi se unaprijedila zaštita ljudskih i manjinskih prava. 

- Očekujemo da će se razina, vrlo visoka razina koja je i jest u općenitoj Republici Hrvatskoj, ljudskih prava, podići za još nekoliko levela. Svakako u području suzbijanja govora mržnje, zločina iz mržnje, diskriminacije prema ne samo nacionalnim manjinama, nego prema LGBT zajednici, našim starijim sugrađanima, rekao je Alen Tahir, ravnatelj Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade RH.

- U svakom od područja možemo očekivati bolje, možemo očekivati ovo unapređenje. Ključ da bi se to unapređenje u ovom dogodilo je da, kao što sam rekao prije, da država bude ažurnije i agilnije u tome da ide prema vani, da pita organizacije koje rade na terenu, koji su najupoznatiji s problemima s kojima se građani susreću, kazao je Ivan Novosel, programski direktor Kuće ljudskih prava manjina Vlade RH. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!