Predstavljen nacionalni spot kampanje WE ARE NATO

03.10.2022.

11:35

Autor: HRT

Predstavljanje nacionalnog spota kampanje "WE ARE NATO"

Predstavljanje nacionalnog spota kampanje "WE ARE NATO"

Foto: Matija Habljak / Pixsell

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman, ministar obrane Mario Banožić i pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić, sudjelovli su predstavljanju nacionalnog spota kampanje WE ARE NATO.

Služba za Javnu diplomaciju NATO-a pokrenula je promotivnu kampanju We are NATO 2017. godine.

U kratkom videospotu predstavljenom u ponedjeljak šalju se poruke o sigurnosti, slobodi, jednakosti i prilikama za buduće generacije koje taj savez donosi.

Grlić Radman kazao je kako je važno jačati svijest zašto je Hrvatska članica tog saveza te što on znači u ovim prijelomnim trenucima kad štitimo europsku i transatlantsku sigurnost na granicama koje su ugrožene ruskom agresijom na Ukrajinu, što je bez presedana u 21. stoljeću.

Pravobraniteljica Ljubičić rekla je kako je situacija u hrvatskim oružanim snagama po pitanju ravnopravnosti spolova vrlo slična standardima NATO država.

Ministar Banožić rekao je da mu je čast govoriti o tom savezu pred studentima te odgovarati na njihova pitanja jer bi se dio njih sutra mogao zainteresirati za dragovoljno služenje vojnog roka i uključivanje u sastav MORH-a.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!